HERKES GİBİSİN





HERKES GİBİSİN
( Şarkıdaki şiirin aslı )

Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor
Onlardan kalbime sevda geçmiyor
Ben yordum ruhumu biraz da sen yor
Çünkü bence şimdi herkes gibisin

Yolunu beklerken daha dün gece
Kaçıyorum bugün senden gizlice
Kalbime baktım da işte iyice
Anladım ki sen de herkes gibisin

Büsbütün unuttum seni eminim
Maziye karıştı şimdi yeminim
Kalbimde senin için yok bile kinim
Bence sen de şimdi herkes gibisin

Nazım Hikmet

Ben asla içimden geçeni söylemeden duramam, tutamam dilimi yer bitirir beni.. Gene tutamadım geçenlerde tüm gün direndikten ona hiçbişey söylememek için kendimi sıktıktan, sonra dayanamayıp ona mesaj attım. Hem herkes dedi ya söyle özlicem de diye.. belki diye.. kimbilir diye.. bende söyledim işte beklentimin olduğundan değil bende seniiiii sevgilimmmmm desin diye değil :) çünkü ben buyum tutamam dilimi.. susmam.. söyledim. Çok mutsuzum gidişinden, Seni çok özlicem özlüyorum dedim. Cevap vermedi. :) biliyodum cevap vermeyeceğini zaten...
Neyse artık önemli değil zaten bu.. Anlatmak istediğim bu değil.

Dün gece curly ve kelebeğin ömrü ile birlikteydik beraber kaldık film izledik, tıkındık :) konuştuk herşeyden konuştuk. Kelebeğim ve Curlyim canım arkadaşlarım. Bu aralar ben hep bunalımım hep aklımda o var ama onlar yılmadan yanımdalar..
Bir sürü şey söylediler bana.. boşvermem için. onlar birsürü sebep sıraladılar boşvermem için bense birsürü ama buldum :) tamam boşverdim üzülmeyeceğim diyemedim..
Ama bugün çok düşündüm. Herşeyi düşündüm. sıraladığım tüm ama ile başlayan cümlelerimi düşündüm. Boşverdim. Gitsin. Hiç tanımamışım, Hiç sevmemişim, hiç dokunmamışım, öpmemişim, sarılarak uyumamışım gibi gitsin aklımdan, kalbimden, heryerden.. Hatta hiç hayatıma girmemişcesine gitsin. Sokaktaki herhangi biri gibi.. Herkes gibi olsun..

Beklemenin, üzülmenin, gitmemesini dilemenin hiçbir anlamı yok. Gitmesi daha hayırlı belkide tıpkı kelebeğimin dediği gibi.. Hatta gitsin anca gider.. yolu açık olsun. Allaha yakın bana uzak olsun.
Gitsin... Soluk benizlisiyle ne bok yerse yesin. Üç gün arar gözlerim sonra unuturum bende.. ilk değilki zaten ilk defa unutmak zorunda kalmadım ki ben. Curlyiminde dediği gibi Ben kimleri unutmadım ki.. Kimleri hayatımdan çıkartmadım ki.. o başka belki, onun yeri çok ayrıydı belki ama zaten kimse kimseye benzemezki, hepsi farklıydı işte.. ama onları unuttum bunuda unuturum. Dönüşü yok artık. Bitti gitti. El-Fatiha.

Bundan sonra ben olmam gerektiği gibi olucam.. gülücem hayata..sıkıldım bu halimden.. sıkıldım üzülmekten, düşünmekten. Ne güzel işte yorgan gitti kavga bitti..
onunla birlikte bunalım rainde gidiyor, hoşgeldin gülen umursamayan koy götüne gitsin diyebilen rain :)

7 Comments:

  1. Kelebeğin Ömrü said...
    ohhhh şükür yarabbim sonunda anladın biraz geç oldu ama neyse :)
    benimde vardı biliosun aynı ortamda olunca ne ayrılmak zor nede unutmak.. Amam giti.. ve ben onunla geçrdiğim her dakkidan nefret ediyorum sende öyle olucak merak etme!

    Her aşk parmak izi gibidir,hiç biri diğerine benzemez!
    rain and me said...
    :)hatta sabah ondan anı kalsın bana hiç güzel anı bırakmadı diye çaldığım maket baterisi varya koyucam masasına..
    anlarsa anlasın benim çaldığımı :)umrumda değil hatta anlasın..
    hiçbişeyini istemiyorum vazgeçtim. yaşananlar, yaşadıklarım bende içimde saklı kalacak onları unutmam imkansız malum fizyolojik olarak mümkün değil bikere istesemde unutamam biri vardı çok sevmiştim ama öldü.. o birinin bu hıyarla alakası yok. o başka biriydi öldü yerine bu hıyar gelmişti onuda ben unuttum :)

    sahi ya kelebeğim biz kimden bahsediyoruz şu an alla alla :)aklımdan çıkıverdi :)
    Kelebeğin Ömrü said...
    vayyy olay çabuk gelişiyor hadi bakalım :)
    rain and me said...
    :) yaa gelişir gelişmezmi ya :)
    gelişiyor insan :)
    Curly said...
    umarım yazdıkalrını uygulasın bebişim
    Çünki uygulamada gerek...Görcen bak herşey daha iyi olucak...Seni seviyoruz.
    Adsız said...
    Azizem; bırak boş kalsın elin...

    ;)
    Mustafa Şenalp said...
    Güzel site. :)

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa